Ostoskorisi on tyhjä.


Nopea 1-3 arkipäivän toimitus
Ilmainen toimitus yli 100 € tilauksiin
Ilmainen 60 päivän palautusoikeus

Kellon Rannekkeen Lyhennys

Esittelemme tässä kuinka voit helposti kotona lyhentää metallirannekkeisen kellon rannekkeen.

Huomaathan että metallisen kellon rannekkeen lyhentämiseen on olemassa myös ammattilaisten työkalut ja mikäli koet yhtään epävarmuutta kellon rannekkeen lyhentämisestä kotikonstein, kehoitamme kääntymään lähimmän kelloliikkeesi puoleen, jossa sinua autetaan varmasti.

 1. Metallirannekkeen lyhentämiseen tarvitset pihdit sekä metallisen paperiliittimen. Myös muut vastaavat esineet, kuten hiuspinnit voivat toimia samalla tavalla kellon rannekkeen lyhentämisessä.
   
 2. Useimmissa rannekelloissa on merkittynä nuolet rannekkeen sisäpuolelle jotka osoittavat mihin suuntaan rannekkeen lukitustappia on työnnettävä. Ota paperiliitin tiukasti pihteihin ja paina rannekkeen lukitustappia nuolen osoittamaan suuntaan. Rannekkeen vastapuolelle johon työnnät lukitustappia, on syytä laittaa jotain pehmeää tai pitää lukitustapin kohta ilmassa jotta lukitustappi pääsee vapaasti ulos rannekkeesta. Kannattaa kuitenkin varoa, ettei paina kellon ranneketta ”linkkuun” jolloin lukitustappi kiilautuu rannekkeeseen.
   
 3. Kuvassa lukitustappi on saatu liikkeelle, lukitustappi tulee tässä vaiheessa sormilla vetämällä ulos.
   
 4. Toista yllä olevat toimenpiteet ja lyhennä kellon ranneketta haluamasi verran, ennen rannekkeen yhteenlittäämistä voit kokeilla kelloa ranteeseesi ja mitata kuinka paljon kellon ranneketta tulisi lyhentää. Yli jääviä rannekkeen osia kannattaa säilyttää esimerkiksi kellon myyntipaketissa tulevaisuuden käyttöä varten.

 1. Kun olet määrittänyt kellon rannekkeen pituuden oikeaksi, aloita rannekkeen yhteenlittääminen. Rannekkeen lukitustapit ovat toisesta päästä leveämpiä ja toisesta kapeampia, työnnä kapeampi pää rannekkeen sisäpuolella olevan nuolen osoittaman suunnan vastaisesti rannekkeen sisään. Lukitustapin kapean pään tulisi mennä ilman voimaa ja vasta lukitustapin leveämpi pää pitää painaa voimakkaammin paikalleen. Tässä kuvassa lukitustappi on työnnetty rannekkeeseen, mutta se ei ole vielä lukittunut.
   
 2. Kun liität rannekkeen palat yhteen ole huolellinen että lukitustappi menee pohjaan asti. Tässä kuvassa näet kuinka kaksi sivuilla olevaa lukitustappia ovat kellon rannekkeen sisäpuolella, kun keskimmäinen on enemmän pinnassa. Keskimmäinen lukitustappi ei  tällöin ole vielä kunnolla lukittunut vaan saattaa irrota käytössä.
   
 3. Kun olet varmistanut rannekkeen lukitustapin kiinnityksen on rannekellosi lyhennetty ja valmis käytettäväksi!

  Kannattaa tutustua myös Rannekello-oppaaseemme, jossa on tarjolla paljon tietoa rannekelloista!